Екстремният бегач Кирил Николов се представя отлично по етапа Ком - Емине (около 600 км) и след като вчера преполови маршрута, преминавайки през най-трудната част - Централен Балкан, вече и Котел е зад гърба му. В 14 часа Дизела пристигна на подкрепителния пункт, където го очакваше екипът му. След кратка почивка и "презареждане" Николов се отправи към Върбишкия проход, където е следващата му контролна точка.

От екипа му обявиха, че той е в добро настроение и състояние. Към момента времето на Дизела е отлично и е с близо 8 часа по-добро от това на Божидар Антонов, който наскоро стана рекордьор на Ком - Емине.

Снощи Дизела завърши третия етап от бягането си на хижа Чумерна, където пристигна в 1:30 часа след полунощ. В 6:30 часа тази сутрин стартира към Котел.

На хижа Буковец снощи бяха организирали топло посрещане на Кирил Николов. Група твърдичани го окуражи и му пожела успех по пътя. На Дизела дори му беше предложено да пренощува на Буковец, но той категорично отказа и "настъпи газта" към Чумерна.

"Представя се изумително. Снощи изглеждаше уморен, но изобщо и не си помисляше да спира и да ляга за сън. С усмивка потегли към Чумерна. Дизела е човек, на когото всеки българин трябва да се възхищава", коментираха от групата на хижа Буковец пред БЛИЦ.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

дизела_буковец_1.jpg
(снимка: Тодор Азманов)

Бегачът се движи устремено към целта - да стигне до нос Емине за по-малко от 5 дни. Движението на Кирил Николов може да се следи на интернет страницата му в реално време, както и ТУК!

Ето нещо интересно за вчерашното бягане на Дизела:

Ето видео със скороста на Дизела по днешния етап от х.Тъжа до х. Буковец. GPS-а показва 101 км за 15ч. и 25 мин. Ср. ско...

Posted by Loggator on 27 август 2015 г.


Видео от Котел (в 14 часа днес):

 

От Котел - без редакция ;) #komemine2015 #disl

Posted by XCoSports Bulgaria on 28 август 2015 г.