Антон Огорелков се класира за финала в категория до 57 кг. в дисциплината „Спаринг индивидуално“ на Световното първенство по Таекуон-До, което се провежда в Пловдив. 18-годишният ни национал надигра на полуфиналите Ри Чунг Ил (Корея). Дебютантът ни в най-престижното състезание в този спорт при мъжете успя да нанесе решителен удар с крак в лицето на противника секунди преди края стигна до големия финал. В него ще спори срещу непобедимия в тази категория Евгени Оцимик (Русия).

„Определено съм изненадан, че стигнах до мача за златото. Бях в много труден поток с опитни имена, но играх освободено и успях. Ще дам всичко от себе си в предстоящия финал. Винаги ми е било мечта да се изправя срещу него. Сега това се случва и ще се раздам докрай, за да се представя успешно“, сподели Огорелков.

Напред в своите категории в дисциплината „спаринг индивидуално“ продължават Амалия Колева (57 кг.), Добромир Карабельов (71 кг.), Рами Шау (+85 кг.).

Своето участие днес приключиха Ралица Траянова (45 кг.), Елена Самарджиева (+75 кг.) и Николай Томанов (78 кг.).

До края на днешния ден се очакват още български таекуондисти да започнат своите срещи в тази дисциплина. В новата спортна зала в Пловдив (Колодрума) има над 1000 души публика, които подкрепят с мощни възгласи нашите национали.