С много ефектна и стилна церемония беше дадено началото на 19-то Световно първенство по Таекуон-До ITF. В новата спортна зала в Пловдив повече от 2000 зрители станаха свидетели на официалното откриване на първенството. На сцената която беше изградена от специална конструкция, наподобявайки Античния театър в Стария град талантливи деца зарадваха публиката с блестящи изпълнения, а Гвардейския духов оркестър приветства всички официални гости, състезатели, треньори и почитатели на Таекуон-До. По направената чисто нова писта колоездачи развяваха флаговете на всички държави участници. Кметът на град Пловдив Иван Тотев откри Световното, а в залата присъстваха посланици, депутати и гости от страната.

Приветствено слово от новия президент на Международната централа Ри Йон Сон от Северна Корея, в което сърдечно благодари на родната федерация в лицето на нейния шеф Марио Богданов и вицето му Костадин Димитров за невероятната организация вдигна публиката на крака за продължителни аплодисменти. Талантливи деца изпълниха популярни песни, а кулминацията настъпи когато от покрива на залата се пуснаха стотици синьо-бели балони.

Ансамбъл „Тракия” също участва със свое изпълнение, а накрая церемонията по откриването завърши с българско хоро в което се включиха състезатели и гости от цял свят. Чужденците искрено се забавляваха и не спираха да се снимат за спомен от невероятното тържество.