Волейболната звезда Матей Казийски обяви, че не е бил близо до завръщане в националния отбор. Диагоналът призна, че е провел няколко неофициални разговора с треньора Пламен Константинов, но двамата така и не са седнали обстойно да обсъдят ситуацията. Звездата на българския волейбол призна, че не е отишъл на уговорена среща със селекционера, но си има уважителни причини за това.

"Не съм бил съвсем близо до завръщане в националния отбор. Според мен вие създадохте такова впечатление с различни интервюта. Видях се няколко пъти Пламен и както стана ясно не успяхме поради моя вина да седнем и да се видим и поговорим надълго и нашироко, за да обсъдим темата. Но в крайна сметка аз моя отговор съм му го дал. Той знае какво е решението ми и то е очевидно, тъй като не съм в списъка на националния отбор. Малка е преувеличена историята с това, че съм му "вързал тенекия".

Да, така се получи, бяхме си уговорили една среща, но аз не отидох, защото се разболях и имах лични проблеми. Не можах да присъствам, но пак ще кажа - срещнахме се няколко пъти неофициално, не сме сядали да обсъждаме. Аз моя отговор съм му го дал лично на него, не си комуникираме през медиите. Ако искате да преекспонирате този факт, че не съм се явил на срещата и едва ли не съм се уговорил да кажа "Да!", а не съм казал, не е така", коментира Казийски след днешната си пресконференция, на която бе обявено началото на негова детска школа. В нея участие има и Радостин Стойчев.

"Има други мотивации, които ме спират да се върна. Тръпката да се изиграе европейско първенство в България е невероятно. Никога не съм си представял, че това би могло да се случи и се радвам за момчетата, които ще имат възможността да го изпитат. Пожелавам им успех. На никой от мачовете няма да мога да присъствам, заминавам за Япония, където започвам подготовка."

"Аз все още имам една позиция, от която не съм готов да отстъпя. Не знам дали това ще се случи някога. Докато не видя някакъв друг път, лъч светлина в българския волейбол не бих се върнал. Нещата вървят по старому, така, както си бяха, когато аз бях в националния отбор. Надявам се хората да тръгнат по друга пътека, тъй като нашият волейбол не върви на добре."