Станимир Стоилов изведе Астана до груповата фаза на Шампионската лига! Казахстанският тим измъкна 1:1 в Кипър срещу местния гранд АПОЕЛ в мач-реванш от плейофите на турнира и след победа с 1:0 в първата среща продължава напред. По този начин Мъри стана първият българин, който извежда два различни отбора в групите на надпреварата. През сезон 2006/2007 Стоилов игра в групите на Шампионската лига с "Левски". Тогава "сините" записаха 6 поредни загуби и голова разлика 1:17 в компанията на Вердер, Челси и Барселона.

И двата гола паднаха след почивката. След равностойно начало първата възможност се откри пред гостите. Фокси Кетевоама овладя топката зад отбраната на домакините и стреля силно в тялото на вратаря Бой Ватерман. В 22-ата минута пред вратата на Ненад Ерич се получи разбъркване, но Мариос Антониадес се оказа най-съобразителен и шутира опасно. Защитник обаче застана на пътя на топката и предотврати сигурен гол.

После Ватерман отрази опасен шут на Бауржан Джолчиев. Най-чистото положение преди почивката пропиля Луис Леал от АПОЕЛ. Той беше отдясно и от 13-14 метра по диагонала стреля технично към далечния ъгъл. Ерич закачи топката, която се отби в страничната греда.

След паузата натискът към вратата на Астана се засили. В 52-ата минута Томас де Винсенти от 8-9 метра стреля встрани от целта. Първи се зарадваха домакините. Босненецът Семир Стилич вкара страхотен гол след пряк свободен удар в 60-ата минута и възроди надеждите на кипърските фенове, че чудото е възможно.

Гостите обаче изобщо не се смутиха от негативния развой и търпеливо дочакаха своя шанс. В 69-ата минута Ерич се намеси решително при центриране от корнер и изстрел на Де Винчети. Само 3 минути по-късно сръбският страж отрази шут и на резервата Деметрис Хараламбидес към горния ляв ъгъл. В 84-ата минута Джолчиев се спусна на скорост отдясно и изненада противниковата отбрана с ниско центриране, чийто адресат беше Неманя Максимович. От няколко метра пред празната врата опорният халф хладнокръвно се разписа, оформяйки крайното 1:1, което класира Астана в групите.

АПОЕЛ - Астана 1:1
1:0 Семир Стилич (60), 1:1 Неманя Максимович (84)
(0:1 в първата среща)