Сръбският Партизан, където играе Валери Божинов, не успя да се класира за груповата фаза на Шампионската лига и ще играе в Лига Европа. „Гробарите” победиха с 2:1 на своя стадион в реванша с БАТЕ Борисов, но с общ резултат 2:2 приключиха участието си в най-комерсиалния клубен турнир. Беларуският тим се класира напред с гол повече на чужд терен. Другият български футболист в тима от Белград – Иван Бандаловски, бе на резервната скамейка и не се появи в игра.

Валери Божинов пък имаше малшанса да се контузи още в 39-ата минута на срещата и бе заменен принудително от Иван Сапонич.

Футболистите на БАТЕ създадоха много повече положения пред вратата на Партизан и логично стигнаха до резулатат, който им бе нужен. Беларусите поведоха в резултата в 25-ата минута чрез Игор Стасевич. Натискът в последните минути на Партизан даде резултат и те успяха да изравнят чрез Неманя Петрович в 74-ата минута на срещата. Силите на Партизан стигнаха за още един гол, който донесе успеха, но не и класиране в групите. Негов автор бе Игор Сапонич.

Партизан - БАТЕ Борисов 2:1
0:1 Игор Стасевич (25), 1:1 Неманя Петрович (74), 2:1 Игор Сапонич (90+3)
(0:1 в първата среща)