Нападателят на Берое Жуниор Мапуку продължава да върти номера на всички в клуба с цел най-после да си издейства разтрогване на договора. Конгоанецът не тренира вече втора седмица, а наставникът Петър Хубчев окончателно го е отписал и повече няма да разчита на него. Освен това БЛИЦ разбра, че Мапуку се е замесил и в нощен екшън.

Очевидци разказаха как скандалджията за малко щял да яде бой от фенове на "Ботев" (Пловдив). Неприятната за Мапуку случка се разиграла под тепетата. Точно в нощта преди мача Берое - "Ботев" (0:0) нападателят решил да отскочи до Пловдив, където първо бил в казино, а след това отишъл на бар, но бързо бил разпознат от привърженици на "канарчетата", които го подгонили. Само бързината на Мапуку го спасила и той успял да избяга с джипа си.

Хубчев и ръководството на Берое са наясно със случката и предстои в близките дни бъдещето на конгоанеца да се изясни. Много вероятно е той да бъде наказан да тренира с юношите. Вицешампионите на този етап не разтрогват договора му, тъй като се надяват да го продадат на друг отбор, за да постъпи трансферна сума в касата на клуба. Един от кандидатите за подписа му е Елче. Освен това интерес към Мапуку проявяват и няколко френски тима.

Решението да не тренира с Берое е изцяло негово. В клуба са убедени, че Мапуку не е контузен, както той твърди, а симулира. Нападателят дори си извадил болничен. Под Аязмото са възмутени от отношението на нападателя, който цели да премине в Елче като свободен агент.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015