Макар да не генерира около себе си медийната и фенска шумотевица, каквато обгради избора на Роджър Федерер, новата ракета на Григор Димитров изискваше българинът да прекара немалко време от миналия и този сезон в тестване на протитипа на Wilson. По думите на производителя, новото оръжие в ръката на таланта ни е продукт на 2-годишна усилена работа и търпеливо сътрудничество.

Резултатът, който видяхме по-рано този месец на Citi Open във Вашингтон, е най-новият член на семейството на Pro Staff, пише Tenniskafe.com. Моделът PS 97S е със същата тежест като стандартната PS 97 или с около 28 грама по-лека от този на Маестрото, но наплитането предлага много по-голям потенциал за спин в ударите. В персоналната система на Wilson, която свързва състезателя с подходящата за него ракета, PS 97S пасва на "атакуващ стил" на играч, който взима топката рано и търси контрол над разиграванията от позиция вътре в корта.

Първата характеристики, която прави впечатление е странната конфигурация на кордажа. Като всички Wilson Spin Effect рамки, надлъжните корди са повече от напречните, но макар първите да са 18 на брой като при Blade 98S, Burn 100S, Pro Staff 97LS, Six.One 95S, напречните не са 16 като при тези модели, а 17. Допълнителната корда може да намали леко спина за сметка на точността, което е "добра сделка" за тенисисти, които нямат нужда от много "външна помощ" при контакта си с топката.

Следващият важен аспект е балансът. При по-силно обтягане, тази конфигурация може да дава усещане за ударите, което би се получило от по-тежка рамка. Те пък ще притежават повече мощ спрямо Pro Staff 95, за която много треньори твърдяха, че кара Димитров да се движи прекалено много, за да наваксва липсата на достатъчно сила в ракетата му.

Разбира се, моделът в ръката на Григор несъмнено има още персонални характеристики, но сега тръгва от по-добра основа. Освен това, новото оръжие на българина е по-тънко от предшествениците си, което означава, че ще по-лесно ще следва движенията на ръката на Димитров. Дотук всичко звучи повече от прекрасно. Предстои да видим как ще се възползва Григор от придобивката си на следващия голям тест - US Open.