Валенсия отново е в групите на Шампионска лига. "Прилепите" отстраниха Монако след загуба с 1:2 на реванша от плейофите. Накрая обаче именно те ликуваха, защото вкъщи бяха спечелили преди седмица с 3:1.

Срещата на стадион "Луи II" започна перфектно за Валенсия. Алаваро Негредо откри още в 4-ата минута и това "наля олово" в краката на съперника. Попадението беше достойно за антология. Фабиньо върна топката назад, но слабо, Негредо я пресече и с феноменален прехвърлящ удар насочи топката в сглобката на вратата, матирайки вратаря Субошич за 1:0.


"Монегаските" израниха бързо - в 17-ата минута, с гол на Андреа Раджи след невероятно меле в пеналта. Четвърт час  преди края резервата Гуидо Карильо преодоля стража на гостите Райън за 2:1, но за повече Монако нямаше сили.

Така Валенсия стана петият испански отбор в най-комерсиалния футболен турнир. Това в прецедент в историята на турнира, като досега нито една държава не имала петима представители в групите. Жребият за следващата фаза е в четвъртък.

Монако – Валенсия 2:1

0:1 Алваро Негредо (4), 1:1 Андреа Раджи (17), 2:1 Гуидо Карильо (75)
(1:3 в първата среща)