Бившият пилот от Формула 1 Джъстин Уилсън почина на 37-годишна възраст след тежкия инцидент, който претърпя по време на състезание от сериите Индикар на пистата „Поконо” в Пенсилвания.

Британският пилот беше ударен от отломка от автомобила на Сейдж Карам. Още на пистата медицински лица се бореха за живота на Уилсън, който бе откаран в болницата в Алънтаун (Пенсилвания) в критично състояние, но лекарите не успяха да го спасят.

"Джъстин беше любящ баща, предан мъж, както и класен пилот, който уважаваше своите колеги", се казва в изявление на семейството на Уилсън.

„Не мога дори да започна да опиша загубата, която чувствам. Той бе мой брат, мой най-добър приятел и ментор. Той беше шампион”, написа пък неговият брат Стефан в „Туитър”.

Състезателят на Андрети Аутоспорт, карал и за Минарди във Формула 1 през 2003 година, получи сериозно нараняване на главата, след като се удари в колата пред него на пистата „Поконо“. Сейдж Карам от отбора на Чип Ганаси водеше в състезанието, когато на първия завой на 179-ата обиколка (от общо 200) болидът му се завъртя, а части полетяха във въздуха. Една от тях удари Джъстън Уилсън по главата. След това британецът се заби в предпазната стена.

Надпреварата в Пенсилвания бе предпоследна за сезона в Индикар. През 2003 година британецът записа 16 състезания във Формула 1 за отборите на Минарди и Ягуар.