Литекс-2 разгроми Спартак (Плевен) с 4:1 в интересен и открит двубой от шампионата на „Б“ група.  Младежкият национал Георги Минчев вкара два гола за успеха, по веднъж се разписаха Чавдар Ивайлов и Реян Даскалов. Още в 8-ата минута домакините откриха резултата след изключително красив гол на Чавдар Ивайлов. Халфът заби топката при сглобката на гредите след страхотен шут от 25 метра. Гостите не се притесниха от негативния развой и на свой ред отвърнаха с няколко опасни ситуации пред вратата на Конов. В 26-ата минута Григоров изравни от дузпа за спъване на Шопов. В 37-ата минута капитанът на плевенчани изпусна да покачи сам срещу вратаря, а малко по-късно и напречната греда помогна на оранжевите.

В 66-ата минута Десподов пусна хитро в коридор към Георги Минчев и таранът на ловчанлии не сбърка отблизо за 2:1. В 76-ата минута Георги Минчев надбяга защита и хладнокръвно реализира за 3:1. В даденото от съдията продължение Реян Даскалов се оказа най-съобразителен в пенала и оформи крайното 4:1.

Литекс: Конов(46-Александров), Мицаков, Ил.Миланов(71- Славов), Митов(56-Бонев), Минков, Недялков, Даскалов, Ивайлов, Десподов, Минчев, Йорданов

Спартак (Пл): Орлинов, Господинов, Григоров, Пейчев, Кирев, Иванов, Тодоров, Бенков, Ботев, Шопов, Христов (Цв.Тодоров,Антонов)