Септември (София) записа първа победа в Югозападната "В" група, надделявайки с 4:0 при гостуването на Германея (Сапарева баня). Треньорът Николай Митов заложи на следния стартов състав: Емил Петров, Роналд Донев, Николай Николов, Кирил Брестовички, Мартин Димитров, Димитър Андонов, Асен Чандъров, Анатоли Тодоров, Петър Тончев, Антонио Павлов и Христо Спасов.

Всички футболисти на "септемврийци" излязоха с черни ленти на ръката си, за да почетат паметта на Георги Михайлов - Бунара, спонсор и футболист на Чико (Бяга), който загина в автомобилна катастрофа в събота. Двубоят започна с минута мълчание в негова памет.

"Цялото ръководство, треньори и футболисти на ФК Септември София, поднасят своите съболезнования на семейството на Георги Михайлов. Той бе наш приятел и винаги ще го помним! Почивай в мир, Жоро!", тъгуват "септемврийци".

През по-голямата част от срещата Септември владееха инициативата. Първото попадение не закъсня. В 25-ата минута Петър Тончев центрира, Асен Чандъров се извиси над всички, засече с глава, топката срещна страничната греда и попадна в Роналд Донев, който откри за 0:1.

Минути по-късно Анатоли Тодоров оплете топката в мрежата, но неговото попадение не бе зачетено заради вдигната засада на страничния рефер. Христо Спасов пропусна да отбележи, като ударът му мина покрай страничната греда.

В началото на втората част Петър Тончев удари греда. След това Митов смени Антонио Павлов с Георги Русев, Анатоли Тодоров отстъпи място на Илиян Гаров, а Петър Тончев бе сменен от Димитър Воденичаров.

В 78-ата минута "септемврийци" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на метри от границата на наказателното поле. Зад топката застана Христо Спасов, който с премерен удар покрай стената удвои резултата - 0:2. Само две минути по късно - в 80-ата, отново Спасов вкара трето попадение, след като получи топка, надбяга защитата на Сапарева баня, премина вратаря и вкара на празна врата. В 90-ата Димитър Воденичаров оформи крайното 0:4.

По този начин Септември загря с победа за финала с ЦСКА от зона "София" на областните квалификации на турнира за Купата на България. Мачът е в сряда от 18:45 часа на "Армията" и ще бъде предаван директно по Диема Спорт 2.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА