Легендата на Спартак (Москва) и на руския хокей на лед Александър Якушев обяви, че тимът трябва да участва в плейофите на стартиращия днес сезон в Континенталната хокейна лига.
 
„Хареса ми, че отборът играе атакуващ и комбинативен хокей. Такъв, какъвто е характерен за Спартак и се харесва на феновете. Но това не е достатъчно. Освен красива игра, трябват и победи. Спартак трябва да участва в плейофите“, заяви двукратният олимпийски шампион.
 
„Това, че отборът спечели два предсезонни турнира, внася оптимизъм. Личи си, че тимът е създаден от нулата и не липсва взаимодействие и обиграност между отделните звена. Това е обяснимо. Момчетата обаче играят с настроение и това е радващо. Има надежда, че отборът ще изпълни поставената цел – да играе в плейофите“, допълни 68-годишният седемкратен световен шампион.
 
Както е известно, Спартак (Москва) пропусна миналия сезон в КХЛ заради финансови трудности. Новият сезон в Континенталната хокейна лига стартира днес с мач между носителя на Купа Гагарин (шампион) СКА (Санкт Петербург) и победителя в редовния сезон от миналото първенство ЦСКА (Москва). Първият мач на Спарта е утре срещу Динамо (Минск).
 
Александър Якушев е част от изключително силния отбор на СССР от края на 60-те и 70-те години на ХХ век. Той е участник в суперсериите между „сборная“ и сборни отбори на НХЛ през 1972 и 1974 г. Заради силните си изяви нападателят получава от северноамериканците прозвишето Як-15, което е комбинация от неговата фамилия и състезателен номер. В този прякор има и аналогия с първия реактивен изтребител в армията на СССР (именно Як-15).