Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова загуби от словачката Доминика Цибулкова с 6:7(6) 7:6(5) 3:6 и отпадна още на старта на силния турнир в Ню Хейвън. Това бе девето поражение за българката от тази съперничка, като има и два успеха над нея, последният от които преди няколко месеца на трева Ийстбърн.

Още в първия гейм на първия сет Пиронкова имаше три шанса за пробив, в крайна сметка Цибулкова спечели подаването си. След това словачката направи пробив за 3:1 в своя полза. Българката обаче направи веднага рибрейк и изравни за 4:4. След това българката поведе с 6:5 след пробив, но допусна изравняване, а в тайбрека Цибулкова направи обрат от 1:5 до 8:6 точки и спечели първия сет със 7:6.

Във втората част Пиронкова първо спечели подаването си, след което проби Цибулкова на два пъти и поведе с 5:1 гейма. Словачката обаче се върна в сета и изравни до 5:5, след което двете си размениха по още един гейм и последва нов тайбрек. В него българката спечели със 7:5 точки и изравни резултата в срещата след 7:6 в своя полза.

Пиронкова поведе с пробив за 3:2 в решителия трету сет, но след това изпадна в дупка и загуби всички геймове до края. Така българката падна с 3:6 в последния сет и напусна надпреварата.