Тежка катастрофа стана преди минути на рали кроса, който се провежда на пистата край Криводол, предаде репортер на tribali.info. Пламен Цветанов от отбора на „Старт Н“ Криводол се преобърна зрелищно 4-5 пъти през таван със своя автомобил „Опел Корса“ с видинска регистрация. Катастрофата стана точно на завоя преди боксовете, където има много публика.

Случката беше толкова ужасяваща, че един от „Маршалите“, който трябваше незабавно да вдигне червен флаг и състезанието да спре, се паникьоса и вдигна жълт, което е знак само за внимание. Наложи се публиката да започне да крещи и едва тогава състезанието бе временно прекратено.

Пострадалият пилот бе прегледан още на пистата от дежурните медици, оказана му бе първа помощ и незабавно бе транспортиран към най-близката болница. По първоначална информация Пламен Цветанов има проблем с дясната си ръка, но на този етап не е ясно дали има още поражения по тялото му.

Вчера и днес в Криводол се провежда последния кръг на рали шампионатът на България. В състезанието участват 37 пилота от цялата страна. Пламен Цветанов караше в Дивизия 3 - до 2000 куб., 4х4. Току-що състезанието отново започна по утвърдения по-рано график.