Манчестър Юнайтед победи Брюж с 3:1 в първи мач от плейофите на Шампионската лига. В герой на вечерта се превърна Мемфис Депай. Новото попълнение на „червените дяволи” вкара два гола за успеха. Гостите завършиха срещата с 10 души след червен картон на Брандон Мекеле.

Любопитно беше, че мениджърът на домакините Луис ван Гаал не направи нито една промяна в титулярния състав, излязъл при победата с 1:0 Астън Вила в петък вечер от Висшата лига.

Всичко обаче започна лошо за Юнайтед. Още в 8-ата минута Брюж поведе в резултата. Виктор Васкес изпълни един пряк свободен удар, който рикошира в Майкъл Карик и оттам спря в мрежата – 0:1. Радостта на гостите обаче беше твърде кратка. Само 5 минути по-късно грешникът Карик асистира за изравнителното попадение на Депай.

Холандецът овладя топката на гърди, след което технично преодоля бранител и с плътен шут опъна мрежата за 1:1. Малко след това отново Депай бе изведен сам срещу вратаря, но вместо да стреля реши да търси подаване и сбърка. В 40-ата минута пък капитанът на гостите Тими Симонс получи разтежение и трябваше да бъде заменен от Клаудемир. Секунди преди почивката Дейли Блинд проби към наказателното поле и подаде към Депай. Мемфис стреля от границата на пеналта и прониза безпомощния страж Себастиен Бруцезе за 2:1.

В 80-ата минута централният бранител на белгийския гранд Мекеле бе изгонен заради втори жълт картон и натискът на Юнайтед се усили. Първо Крис Смолинг пропусна с глава отблизо, а в добавеното време играчът на мача Депай намери отлично Фелайни в пеналта и той с глава оформи крайното 3:1.


Манчестър Юнайтед - Брюж 3:1
0:1 Майкъл Карик (8-автогол), 1:1 Мемфис Депай (13), 2:1 Мемфис Депай (43), 3:1 Маруан Фелайни (90)