Спортинг (Лисабон) се наложи над ЦСКА (Москва) с 2:1 в първи мач от плейофите на Шампионската лига. Нашият национал Георги Миланов влезе като резерва за гостите в 79-ата минута. Бившият халф на Литекс се появи на терена на мястото на Зоран Тошич.

Срещата на "Жозе Алваладе" беше оспорвана и драматична. Колумбиецът Теофило Гутиерес откри резултата в полза на "лъвовете" още в 12-ата минута, но гостите не се предадоха и организираха няколко много опасни контраатаки. При една от тях спечелиха и дузпа. Нарушението извърши бразилският защитник Джеферсон срещу Тошич. С изпълнението на дузпата се нагърби Сейду Думбия, който обаче пропусна. В 40-ата минута котдивоарецът обаче се реваншира за гафа си и прониза стража на Спортинг Руи Патрисио за 1:1.

В герой на вечерта се превърна Ислам Слимани. Алжирският национал реализира победното попадение за Спортинг след хубава акция в 82-ата минута и шут от около 10 метра в десния ъгъл на вратата. Реваншът е на 26 август в Москва.


Спортинг (Лисабон) - ЦСКА (Москва) 2:1
1:0 Теофило Гутиерес (12), 1:1 Сейду Думбия (40), 2:1 Ислам Слимани (82)

Съставът на ЦСКА: Акинфеев, В. Березуцки, Игнашевич, Набабкин (90+2 - А.Березуцки), Марио Фернандес, Еременко, Вернблоом, Дзагоев, Тошич, Думбия (89 – Начо), Муса