БАТЕ Борисов победи Партизан (Белград) с 1:0 в първи мач от плейофите на Шампионската лига. По този начин интригата за реванша след седмица на "ЮНА" в сръбската столица остана жива. Валери Божинов излезе титуляр за гостите. Българският нападател си партнираше в предни позиции с тъмнокожия Умару. Бившата звезда на Ювентус и "Левски" остана на терена до 54-ата минута, когато беше заменен от Тружич. Другият българин в състава на гостите - Иван Бандаловски, остана резерва.

Всички мачове от днес започнаха с минута мълчание в памет на Герхард Майер-Форфелдер. Бившият президент на Щутгарт и Германския футболен съюз почина на 82-годишна възраст. Смъртта му настъпи вследствие на сърдечен удар.

Сръбският гранд игра с човек по-малко на терена цяло второ полувреме и не издържа на натиска на домакините.  Секунди преди почивката главният съдия Крейг Томпсън (Шотландия) вдигна втори жълт картон на Йевтович. Единственото попадение падна в 75-ата минута. Михаил Гордейчук беше оставен непокрит в наказателното поле на Партизан и засече с глава центриране от корнер за 1:0.


БАТЕ Борисов - Партизан (Белград) 1:0
1:0 Михаил Гордейчук (75)

Съставът на Партизан: Живкович, Балажич, Вуличевич, Фабрисио, Петрович, Брашанац, Йевтович, Бабович, А. Живкович (89 - Илич), Божинов (54 - Тружич), Умару