Астана на Станимир Стоилов тръгна с победа по пътя към груповата фаза на Шампионската лига в елиминацията с кипърския АПОЕЛ.
 
Казахстанският тим победи с 1:0 у дома с попадение на Буржан Джолчиев още в 14-ата минута, когато голмайсторът засече топката с глава след центриране отляво.
 
Тимът на Стоилов диктуваше темпото през първата част, а Джолчиев можеше да вкара още веднъж четвърт час след първия си гол в мача.
 
През второто полувреме Стоилов се понапрегна сериозно, особено между 50-ата и 60-ата минута на срещата, когато съперникът организира две опасни атаки, завършили с удар към вратата на Астана.
 
Българският треньор на няколко пъти стана прав край тъчлинията и насочваше своите с викове, което доведе до оживление и няколко добри атаки пред кипърската врата.
 
В крайна сметка Астана победи и ще може да разчита и на равенство в ответния мач в Кипър, за да продължи напред. Реваншът е на 26 август (сряда) пак от 21:45 часа.
 
Ако успее да преодолее АПОЕЛ, Стоилов ще запише второ участие в груповата фаза на Шампионската лига с два различни отбора, след като вече изведе "Левски" до група с Барселона, Челси и Вердер през 2006 година.
 
vv.jpg