Кубрат Пулев се завръща на ринга на 26 септември. От клуба му "Зауерленд" обявиха на пресконференция, че българинът ще бъде част от шоу в 12-хилядната зала "Макс Шмелинг Хале" в Берлин. Все още обаче не е ясно срещу кого ще се изправи Пулев. Припомняме, че най-добрият ни боксьор загуби през ноември миналата година от Владимир Кличко спора за световната титла. От тогава нашият не се е връщал на ринга, а смени треньора и вече се подготвя под ръководството на Ули Вегнер.

Шоуто на 26 септември в Берлин е боксова гала-вечер по случай 35-годишния юбилей на промоутърската компания "Зауерленд". На 26 септември 1980 година в Кьолн Вилфрид Зауерленд - основател на едноименната компания, провежда първата си боксова профисреща в Кьолн.

Кубрат Пулев (20 победи/1 загуба) запазва четвъртото си място в световната ранглиста в тежка категория. Официозът BoxRec подрежда българина под №4 сред най-силните боксьори на планетата. Първи продължава да е Владимир Кличко (Украйна, 64-3), втори е Александър Поветкин (Русия, 29-1), трети е Тайсън Фюри (Великобритания, 24-0).