Националният отбор на България ще бъде отново част от елита на световния волейбол. Информацията е потвърдена от официалния сайт на федерацията, който пише: "Току-що президентът на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров съобщи от Женева, че България ще бъде сред отборите в първа група на Световната лига през 2016 година." Страната ни получи уайлдкард от ФИВБ.

От следващия сезон отборите в първа дивизия на Световната лига ще бъдат увеличени на 12. Припомняме до какво доведе промяната на броя на отборите. Русия изигра кошмарна Световна лига и изпадна от елита, а според правилника трябваше от новия сезон да играе във втора дивизия. Ръководството на турнира обаче веднага реши да промени правилата, увеличавайки отборите на 12, за да може да запази елитното място на Русия.

България загуби финала във втора дивизия от Франция и ако всичко се бе запазило, както през миналия сезон, трябваше да остане във втора дивизия. Сега обаче с увеличението на тимовете нашите получават уайлдкард и се промъкват отново в елита.