Контролата между Чавдар (Бяла Слатина) и Огоста (Хайредин) премина по малко необичаен начин, информира "Конкурент". Главният рефер Симеон Искренов, който е един от най-перспективните съдии на врачанската колегия, прекрати мача в 42-ата минута при резултат 1:1. В 8-ата Светлин Савчев вкара за 1:0 от фаул, като отсъденото нарушение бе оспорвано от гостите, за което Пламен Първанов получи жълт картон. В 37-ата минута възстановилият се от тежка контузия Първанов изравни за 1:1.

В 42-ата реферът Симеон Искренов даде непряк свободен удар в полза на белослатинчани на границата на пеналта. Гостите започнаха да опонират на решението на съдията, един от тях се приближи опасно близо и го заплаши с бой. След консултация с колегите си, Искренов реши да прекрати проверката. Двубоят обаче си продължи, като мястото на 16-годишния рефер, но с достатъчно натрупан опит вече, зае състезател на Огоста.

В крайна сметка мачът завърши 3:3, но с претенции за неотсъдени дузпи и спестени картони. За домакините точни бяха още Георги Цанков и Денис Сабинов. За гостите след почивката се разписаха пак Първанов и Ивайло Малджански от корнер.

„Конкурент” се свърза по телефона със Симеон Искренов, който отказа коментар за ситуацията, заявявайки само, че решението му за прекратяването на контролата е заради неговото и на колегите му здраве. От щаба на Чавдар пък останаха доволни от играта на своите срещу силния съперник и изразиха съжаление, че мачът донякъде се е развалил през втората част.