Даниел Асенов ще спори за титлата в кат. до 52 кг на европейското първенство по бокс за мъже в Самоков. Най-младият ни състезател (18 г.) постигна впечатляваща победа над унгареца Нандор Чака и си осигури първи финал на голямо първенство при мъжете.

Тайсъна, както е известен роденият в Кукорево боксьор, не остави никакви съмнения в превъзходството над своя съперник. През цялото време на срещата българинът не спря да нанася удари в тялото и главата на по-високия с цяла глава унгарец. Асенов финтираше умело опитите за атака на Чака и от своя страна се вхърляше с мощни удари напред. Надмощието на Тайсъна бе отчетено и от съдиите и те му дадоха победата с пълно единодушие – 3:0 (30:27, 30:26, 30:26).

След срещата, докато още танцуваше с крака около ринга, Даниел Асенов получи своята награда – любимата си кока-кола.

„Доволен съм, играх добре. Аз по принцип обичам да боксирам срещу по-високи, така че ръстът на унгареца не ме затрудни. Доказах, че въпреки че съм най-млад, имам място сред елита. Много се надявам и утре на финала да бъде така и да спечеля златото”, споледи радостният Асенов.

Негов съперник в спора за титлата утре ще бъде британецът с емблематичното има Мохамед Али, който победи с 3:0 втория в схемата Хосе Келвин де ла Ниуве Линарес от Испания.