Спортният директор на Локомотив (София) Кристиян Добрев застана пред медиите в Пресклуб „България“ в качеството си на частно лице, като родител на дете, което тренира в школата на клуба и като човек, на когото бъдещето на „железничарите” не му е безразлично. Той подчерта значението на детско-юношеската школа на клуба, като, по думите му, представителният отбор е само „върхът на айсберга”. Добрев обяви, че едно училище може да затвори, ако закрият школата на Локомотив.
 
„Престанете да асоциирате Локо (София) само с мъжкия отбор, има ДЮШ, има администрация, има над 200 деца, на които пряко техните съдби са свързани с Локомотив. Представителният отбор е върхът на айсберга. Под водата се крие 2/3 от това, което се случва надолу. Вчера г-н Дамянов събра момчетата за тренировка, те не пожелаха да се съблекат. За мен Локо може би няма представителен отбор. Момчетата от София нито идват, нито тренират. Аз не мога да кажа дали има, или няма представителен отбор. Големият проблем е какво се случва надолу – с моите деца, те тренират в Локомотив. Не знам дали има по-голямо кощунство от това, какво се случва с децата.“
 
„Моят договор изтече на 30 юни 2015 г. По закон, ако до три дни не бъде изваден от НАП този служител, договорът му става безсрочен. Аз съм преназначен на позицията спортен директор. Той каза, че няма назначен и треньор. Аз съм назначен на позицията спортен директор. Не ми е в компетенцията да говоря по финансовата и административната част. Доколкото чух Ивайло Аспарухов е назначен на позицията изпълнителен директор. Преди на тази позиция беше Георги Марков, така че е вакантна. Аз се водя спортен, едното с другото няма нищо общо.”
 
Добрев е категоричен, че Кирил Льосков, който е мажоритарен собственик със 78% дял, и Петър Касев, член на Управителния съвет, трябва да финансират клуба, в случай че Локомотив не може да се издържа сам.
 
„Не мога да кажа дали този Локомотив има бъдеще, или няма. Касев казва, че клубът трябва да генерира приходи, за да съществува. Да, това е така. Но ако не може да генерира определени приходи, мажоритарните собственици трябва да субсидират това дружество или фирма. Предназначението на Локо е да осъществява спортна дейност. След като това не става, задължение на мажоритарните собственици е да кредитират или да субсидират клуба. Аз чух, че Локо трябва да се оправя с парите, които са влезли с парите от билети. Ако Реал и Барса могат да се издържат само с билети, жестоко се лъже г-н Касев. Аз съм служител и не е мое задължение да намирам с лични средства или с някакви други съживяването на този клуб. Малко бъркаме понятията спортен директор с административен или маркетингов.”
 
„Всички собственици на клубове кредитират – на „Ботев“, на „Левски“... 3200 лева е дал Касев като оперативни средства. А трябваше за вода, екипи, закуски за децата… Дотук – нищо. Чух, че феновете били виновни, че не си купували билети. От 318 лева след един час станаха 258. Това е банковата сметка в момента на клуба. Не виждам ситуацията като много цветуща. Локо щял да строи стадион в Младост, игрище в Банкя. Нека главният архитект се свърже с г-н Касев и да направят един нов национален стадион.”
 
„Аз съм сигурен, че на г-н Бойко Борисов не му е безразлично какво се случва с Локомотив. Надявам се той също да намери решение за Локомотив, защото това е велик отбор за българските стандарти. Проблемите с футболния клуб се отразяват и на Обединения спортен клуб. Г-н Даме Стойков е доста обезпокоен. Към ОСК има и спортно училище. Ако ДЮШ спре да съществува и тези 100 деца напуснат, това спортно училище спира да функционира. 2/3 от паралелките са футболни. Ако тези деца напуснат училище, то ММС спира автоматично финансирането на спортното училище.”
 
„Аз говоря като частно лице, което е малко запознато с реалността и действителността в клуба. За да се проведе футболна среща, трябва да има два отбора. За да бъдат картотекирани, трябва да минат медицински прегледи. Това са стандартни правила от БФС. До момента имаме 22-ма картотекирани. Вчера дойдоха 12 човека. Който си е отишъл по родните места, не знам какво може да го накара да се завърнат. На тях им бе обещано преди да заминат за лагера в Тетевен, ще им бъде платено половината от задълженията до 15 юли. Служителите и треньорите от ДЮШ не са получавали заплати от декември 2014 г. На среща с тях Касев им обеща, че ще им бъдат изчистени до 30 юни. От 1 юли на всички треньори бе обещано увеличение на месечните възнаграждения. До този момент никой не е получил нищо от тези обещания. Валерий Дамянов вчера каза, че разбрал, че не е бил назначен.”
 
„Не мога да кажа дали ще има мач в неделя в Гоце Делчев. За да се отложи дадена среща, трябва да има обективна причина. При второ неявяване, се изважда отборът. Тогава обаче не се изважда ДЮШ. Ние участваме с две елитни групи. Мачът се провежда сутринта. Щом е сутринта, тези деца трябва да пренощуват. 2000-2500 лева струва едно гостуване във Варна, например. Ако таксите са 40 лева, това са 8000 лева. А има гостуване в Разград, Бургас… Питайте Касев колко отбора има в ДЮШ. Мисля, че той не знае. И при юношите при две неявявания, отборът се вади.”
 
„Трябваше да бъдем двамата тук, за да кажем каква е реалността. Той има болничен и затова. А пък се срещал с новоназначените. А как ги е назначил, не знам. От болницата ли? Льосков е мажоритарен собственик със 78% от акциите. Има УС, в който влизат Касев, Льосков и Ники Николов. Оттам нататък надолу всичко са служители, назначени с договори. На общото събрание г-н Касев каза, че няма нищо общо, а че е говорител. После в личен разговор ми каза, че той кара влака в Локомотив. Вече и аз съм се объркал кой е машинистът.”
 
„Не знам за желаещи, които искат да купят Локомотив. Клубът има страхотни задължения. Не знам такъв, който ще се съгласи да ги плати тези стари задължения. Всеки нов собственик приема абсолютно всички активи и пасиви на самото дружество. Дали има желаещ, аз не знам. Знам, че старото ръководство има сериозни задължения към фирми, учреждения, към Национална спортна база. За Льосков имам прекрасни впечатления, възпитан човек, ерудиран, винаги съм имал продуктивен разговор с него."
„Вчера бях обвинен, че съм дал някакви си смешни 300 лева. Еми, аз имам такива възможности. Който има по-големи възможности, нека да ги даде. Моите се разпростират да платя едни съдийски такси. Моето богатство са моите прекрасни три деца и моето семейство. Не знам какво е неговото богатство.”
 
„Само в 4 школи децата не заплащат такси – Литекс, Черно море, Берое и „Ботев“. Собствениците покриват тези нужди. Затова от тези школи излизат таланти. Да, с таксите се покриват доста сериозно перо, но какво правят тези треньори в ДЮШ? Тези треньори са подписали договори за определени заплати. А те на са получили нищо. Поредният фарс – децата 2003 г. заминаха за турнир в Брашов със средства на родителите им и на треньора Юли Петков.”
 
„Не знам каква е целта на собствениците. На мен Локомотив ми е дал всичко и на мен не ми е безразлично. Не може децата ми да плачат вкъщи, защото не знаят какво ще стане с Локомотив. Затова стоя тук и давам пресконференция. Държа децата на Локомотив да бъдат спасени, защото са обречени на гибел. Г-н Гигов няма нищо общо със сегашната ситуация. Не му е безразлично, аз съм сигурен. Както и на г-н Бойко Борисов”, завърши Кристиян Добрев.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА