Босът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в сутрешния блок на БНТ. Той коментира ситуацията в българския футбол, скандала между собствениците на Локомотив (София) и феновете на тима, както и представянето на „белите“ от началото на сезона.
 
„Допусната е грешка на служител на БФС при записването на правилото за играчи до 21 години. Убеден съм, че Борислав Михайлов ще вземе мерки и занапред няма да стоят така нещата. Твърдо и категорично беше решението на всички в Изпълкома, че трябва един играч до 21 години да стои 90 минути на терена. При преписването на това решение е допуснат технически гаф. Решението е ясно и категорично! От следващия сезон са двама играчите до 21 години! И то 90 минути на терена. Няма друг избор да имаме някакъв здрав тил, ако налагаме наши футболисти. Те сега ще бъдат попълнения на младежкия национален отбор, а някои и в първия отбор на страната. След 2-3 години те ще бъдат гръбнак на бъдещия национален отбор. Ако не го направим сега, ние съсипваме тотално българския футбол,” заяви Стефанов.
 
„Футболното хулиганство по стадионите най-лесно може да се отстрани с помощта на полицията. Никакви стюарди и частни фирми не могат да охраняват футболни мероприятия. Като са скъпи полицаите, няма да се провежда дадена среща, след като не може да се осигури сигурност на хората. Някакви псевдофенове постоянно вредят. Случаят със Стойчо Стоев. Аз не искам да стъпя на Коматево, „Герена“, „Армията“, Варна, хвърлят бутилки… Там, където не си вършат работата, там, където със собствени сили се опитват да запушат пробойните. Полицията с крути мерки трябва да действа.”
 
„Петър Касев и той пълничък като мен, но май няма нищо общо с реалната действителност. Жалко за феновете, жалко за хората, които наистина се надяват, че Локомотив ще заеме това място, което му се полага. Единственият, който може да направи нещо за Локомотив, се казва Иван Василев. Той е бизнесмен и знае, че не може сам да го издържа. Локомотив ще излезе от тази криза. Ние сме били преди един клуб и знам със сигурност, че техните привърженици, историята на Локомотив не може да пропадне по този начин. Убеден съм за Иван Василев, но трябва да го подкрепят. ЦСКА си има вече месия,”, заяви шефът на Славия.
 
„Касев явно е сбъркал попрището, в което се е опитал да си намери място и минута слава. Не му е там мястото. Явно и привържениците са казали за какво става въпрос,” коментира Стефанов по твърденията на силния човек в Локо (София), че президентът на футболен клуб на трябва да плаща заплатите на играчите и сметките за ток и парно.“
 
„Аз не съм Славия, аз съм привърженик на Славия и човек, който в момента се занимава с клуба. Ние сме няколко човека. Има си хора, които се грижат и няма да оставят Славия. Аз съм вече за пенсия, така че рано или късно някой друг трябва да поеме кормилото. Но Славия никога не може да стигне това положение, защото стоим здраво на земята, знаем си възможностите. Когато тръгнеш да ги надскачаш, може да паднеш,” обяви босът на „белите“.
 
„Отборът върви прилично, защото загубата от Черно море и равният с Берое за мен са си жив провал. И в двата мача можехме да загубим с доста по-голям резултат. Надявам се в неделя да опровергаят моите думи и да играят така, както в първите два мача. Много трудно ще бъде това първенство. Нивата е много дълга – 36 кръга. Убеден съм, че е много изравнено като сили. Отбори като Монтана и някои други играят много по-успешно, независимо че Пирин направи няколко загуби, аз виждам в този отбор голям потенциал. Имаме футболисти и съм убеден, че загубата на ЦСКА и Локо е доста голяма за българския футбол. Но веднъж завинаги трябва да започнем да се пречистваме, за да се случи нещо в българския спорт.”
 
„Какво място ще заемем в класирането? Нека да си свършим работата, после да броим пилците. Не обичам да говоря за цели и какво ще се случи. Ако работим и работим правилно, успехите ще дойдат. Иван Колев си върши работата добре. Аз лично съм доволен от неговата работа. Иска ми се и по-добре, да се надяваме, че и това ще дойде. В Славия има 4-5 сериозни имена – Велков, Карабельов, Стоев, Семерджиев, това са рожби на нашата школа. Отдолу идват 3-4 момчета, на които ако им бъде даден шанс в първия отбор и във финалните гарнитури, смятам, че ще се отблагодарят. Тези млади футболисти, когато играят в своите клубове, когато им се дава шанс, те са нови попълнения и за младежкия, и за националния отбор. Иначе не ни остава нищо друго, освен да взимаме младежи от други държави и да им даваме българско гражданство,” заяви Венци Стефанов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015