Силният човек в Локомотив (София) Петър Касев даде интервю за спортно шоу „Гонг“. Той заяви, че предстои среща с футболистите и треньорите на клуба в началото на следващата среща, за да се реши кой остава и кой напуска. Касев добълни, че чака разрешение за строежа на две тревни игрища на стадион „Локомотив“, като има вероятност отборът да бъде преместен и да играе мачовете си на комплекса „Царско село“.
 
Петър Касев призна, че има предложения от унгарец, молдовец и българин за закупуването на клуба. Той потвърди, че дава срок до понеделник, да се афишират евентуалните кандидати. Според него договорката му с бившия собственик Николай Гигов е да се платят само задълженията към НАП.
 
„Локомотив (София) го има. Ние купихме Локомотив - само акции, без футболисти, без стадион, само задължения. Въпросът е да се създаде нещо ново и да се рестартира по друг начин. ПФК Локомотив (София) е фирма. Във футболния тим освен футболисти, има и други хора, които подпомагат клубът да се издържа. Тръгнахме да градим нещо. Не може без приходи. Все пак трябва да има някакви приходи - било от реклама или от феновете, които ще посещават стадиона. На първия мач се оказа, че нашите фенове не ни обичат. Значи те обичат Локомотив (София) нали? На първия мач не си купиха билети!“, коментира Касев.
 
„Първото, което направихме е да легализираме влизането на стадиона. Направихме две сметки, където да се влагат парите, защото другите сметки са запорирани. В набирателната сметка трябваше да влязат парите от феновете. Тези, които искаха да има Локомотив. Те се подиграха с нас! Събраха си кутии. За какво? Взимат си парите, събират си, продават си билети незаконно. Това е неуважение към нас. Дали сме хубави или лоши, няма нужда да ни дават оценка. Ето на ЦСКА отидоха 5 хиляди човека. Малък отбор сме, но да покажем 500-600 човека. Това са някакви пари. Това не се случи, а започнаха обидите към нас,“ допълни силният човек в клуба.
 
„Не коментирайте дали е имало пари. На стадиона чакат 60 човека, които чакат заплати, както и 70 телефона, вода. Автобусът се развалил, искат ми пари за помпата. Докарахме автобус. Има автобус. Сега пак ние сме виновни. За какво сме виновни, че правим рестарт и работим по нашите правила?“, заяви Петър Касев.
 
„В тази сметка трябва всеки да работи и да вкарва някой лев там. В понеделник парите се внасят в тази сметка. Това е заработил Локомотив - 318 лева от билети. Който остане ще си получава заработеното, а не договореното. 1500 лева са най-високите заплати, а 1000 лева са най-ниските. Ние сме се договорили до 30-и фактически. Който не напусне, ще си получи парите разбира се. Ние не сме някакви, които да забогатяват от техните пари. Всеки си е заработил нещо, но не трябва да плаче още преди да са показали нещо“, обяви акционерът в клуба.
 
„Не искам да говоря с Кристиян Добрев. Ще заведа иск срещу него. Той, ако е служител на клуба, да си затвори телефона и повече да не се обажда по телевизиите. Представител и говорител на този отбор съм аз, а не той. За Локомотив (София) не може да се изказва като спортен директор.“
 
„Ако не разрешат стадиона да се ремонтира ще търсим друго игрище. Едно от нещата е „Царско село“. 300 лева е наемът за една среща. На Требич ще тренират засега. Дадат ли разрешение от общината да направим двете тревни игрища, то 960 хиляди лева ще ги инвестира. Ако не разрешат да се направи нещо – вариантите са „Царско село“, Требич. Имаме място, което се намира в „Младост 4“ – 50 декара. Септември месец заповядайте на първа копка на новия стадион в „Младост 4“, добави клубният шеф.
 
„Няма с кого да се бия. Какво значи фенове 300 човека, то моите работници са 9000 човека. Какво значи фенове? Събрали се някаква шайка 30 души да ме плашат,“ обяви Касев.