Сензационна новина долетя от "Надежда", където най-после получиха пари от новите собственици на клуба Кирил Льосков и Петър Касев. БЛИЦ разбра, че ексцентричните босове са отделили точно 268 лева, които са предоставили на треньора Валерий Дамянов и са му казали да използва парите за организацията на двубоя с тима на Николай Митов.

Сумата обаче не е достатъчна, тъй като за провеждането на двубоя са нужни почти 1000 лева. Проблемът се е навил да реши собственикът на Септември Румен Чандъров, който ще даде пари на "железничарите", за да спаси мача. Двубоят стартира в 18:30 часа.

"Цял ден ходя до банкомати, за да проверявам дали има превод. Малко преди 18 часа картата, която Касев ми даде, беше на минус 4 лева. След това ми се обади, че трябва да съм получил 318 лева. Оказа се обаче, че са с 50 по-малко. В крайна сметка ни предоставят 268 лева, които не са достатъчни за провеждането на мача. Благодарим на собственика на гостите, че се намеси и реши проблема", коментира огорченият Валерий Дамянов пред БЛИЦ.

"Мач ще има, но ситуацията е много срамна. Това не отива на клуб с традиции, какъвто е Локомотив (София). След мача ще решаваме какво да правим", добави треньорът на "железничарите".

Спортният директор Кристиян Добрев потвърди, че е платил с лични средства провеждането на домакинството на Балкан (Варвара) от първия кръг на Югозападната "В" група. "Миналата седмица три пъти ходих до банката, но няма никакви пари от собствениците. Първият мач го платих с лични средства. До момента каквото чувам от Касев е само лъжи и лъжи", каза Кичо Добрев пред БЛИЦ.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ