Руският хокеист Александър Овечкин е известен не само с невероятните си умения на леда, но и със своята характерна усмивка. Звездата на Вашингтон Кепитълс прави впечатление с липсата на един от горните предни зъби. Въпреки че е заработил достатъчно пари, за да може да си позволи най-красивата холивудска усмивка, Овечкин за момента отказва да си постави имплант.
 
Той остана без предния зъб на 5 октомври 2007 г. в мач срещу Атланта Трашърс. Руснакът твърди, че ще си сложи изкуствен зъб едва, след като сложи край на кариерата си. Според него е загуба на пари да плати за имплант и в някой от мачовете, той да бъде избит от устата му при сблъсък с противник.
 
Овечкин обаче не е единственият хокеист в НХЛ, който с гордост позира с беззъбата си усмивка.
 
daneyko.jpg
Защитникът Кен Данейко има общо 2516 наказателни минути за 1283 мача в редовния сезон на НХЛ с екипа на Ню Джърси Девилс. Той помогна на „дяволите“ да спечелят три пъти Купа Стенли, но в битката за позиция с противниковите нападатели загуби няколко от предните си зъби.

tkachuk.jpg
Кийт Ткачук беше един от най-добрите реализатори в НХЛ, като в два поредни сезона имаше по 50 реализирани попадения. Преди да сложи край на кариерата си през 2010 г. американецът загуби солидна част от „предната ограда“ на устата си.

cooke.jpg
Мат Куук беше един от най-мразените играчи в НХЛ. Той беше известен с това, че не се страхуваше от единоборствата, изнервяше съперниците с различни прийоми на леда, ... но най-вече беше известен с усмивката си.

nexl.jpg
Крис Нийл беше едно от здравите момчета на Отава Сенатърс. За 11 сезона в НХЛ той събра 2005 наказателни минути. Липсващите зъби са доказателство за многобройните битки, в които е участвал.

carcilo.jpg
Даниел Карсило е двукратен шампион на НХЛ с Чикаго Блекхоукс. През това лято остана без тим, но отборите винаги имат нужда от човек като него. За 390 мача в НХЛ има 1179 наказателни минути.

ricci.jpg
Майк Ричи беше един от най-уважаваните играчи в НХЛ сред останалите хокеисти, докато играеше. Той беше лидер и водеше битки от единия край на леда до другия. Доказателство за това е "усмивката", която получи за над 1000 мача за 16 сезона в НХЛ.

 
hull.jpgБоби Хъл е първият играч, вкарал над 50 гола в един сезон на НХЛ, а след това става и първият, подписал договор за 1 милиона долара, когато парафира с Уинипег Джетс. През 70-те години на ХХ век дори нападателите хвърляха ръкавиците, за да участват в бой.


keith.jpg
Дънкан Кийт спечели три пъти Купа Стенли с Чикаго Блекхоукс и в момента е втори капитан на тима. Той е известен с това, че по време на мач от финалната серия на Западната Конференция през 2010 г. загуби седем зъба.
 
clarke.jpgБоби Кларк е един от най-известните хокеисти в НХЛ през 70-те години. Той е капитан на Филаделфия Флайърс при спечелването на две поредни Купи Стенли. Тимът обаче е известен с грубостта си и носи прозвището „Биячите от "Броуд Стрийт“ („Броуд Стрийт“ е улицата, на която е разположена залата на Флайърс). Кларк е изявеният лидер на тима не само в съблекалнята, но и в битките на леда.