Партизан (Белград) се класира за плейофите на Шампионската лига. Тимът на Валери Божинов победи румънския гранд Стяуа с 4:2 в реванша от третия квалификационен кръг на турнира и продължава в следващата фаза. Първата среща в Букурещ завърши 1:1.

Валери Божинов започна като титуляр за домакините и остана на терена до 60-ата минута, когато беше заменен от Саша Илич. Пет минути след почивката нашият национал пропусна и дузпа, но това не се оказа фатално за неговия отбор. Нарушението беше извършено от Варела срешу Брашанац. Валери стреля от "бялата точка" в гредата. През първото полувреме съдията отмени гол на българина заради засада.

Всичко започна отлично за „черно-белите”, които поведоха още в 8-ата минута. Стефан Бабович се възползва от грешка на вратаря Кожохару и защитникът Пап и отклони топката в празната мрежа за 1:0. Радостта на навиячите обаче беше твърде кратка. Само 3 минути по-късно гаф на отбраната на домакините позволи на Съли Мунири да изрвани с плътен шут през куп от тела – 1:1.

В 27-ата минута Варела разстресе напречната греда над Живко Живкович. В 33-ата обаче нищо не можеше да спаси Партизан. След бърза контраатака Попа центрира остро в наказетелното поле и Жаурта Хамрун – Жужу простреля безпомощния Живкович за 1:2. Голмайсторът е бивш играч на Черноморец (Бургас).

След почивката домакините се хвърлиха ва банк и усилията им се увенчаха с успех. Гостите останаха с човек по-малко на терена в 48-ата минута, когато Фернандо Варела получи червен картон за нарушението при дузпата. Марко Йевтович изравни след час игра, а в 69-ата новото дете-чудо на сръбския футбол Андрия Живкович прониза румънския страж за 3:2. 19-годишният талант овладя отличен пас на Абубакар, финтира защитник и от точката на дузпата матира Кожохару. В добавеното време Никола Тружич фиксира крайното 4:2 за Партизан.

Партизан (Сърбия) - Стяуа (Румъния) 4:2

(в първия мач 1:1, общ резултат 5:3)
1:0 Стефан Бабович (8), 1:1 Съли Мунири (11), 1:2 Жужу (33), 2:2 Марко Йевтович (60), 3:2 Андрея Живкович (69), 4:2 Никола Тружич (90+1)