Българският национал Георги Миланов поигра в самия край за ЦСКА (Москва), който направи драматичен обрат от 0:2 до 3:2 като гост на чешкия колос Спарта (Прага) и се класира за плейофите на Шампионската лига с общ резултат 5:4. Първата среща в Москва бе завършила при резултат 2:2.

На реванша в Прага домакините поведоха още в 6-ата минута, когато разписалият се и в първия мач Ладислав Крейчи вкара за 1:0. Асистенцията направи нигерийският нападател Кехинде Фатай, който също бе вкарал гол в първата среща и го направи отново в 16-ата минута на реванша, за да удвои преднината на Спарта. Неговият сънародник Ахмед Муса обаче намали на 2:1 в 34-ата минута след пас на Еременко.

След почивката в 51-ата минута отново Ахмед Муса бе точен за 2:2, като този път се възползва от подаване на Набабкин. Ключов момент в срещата се оказа 64-ата минута, когато Марек Матейоски получи директен червен картон за нарушение срещу Марио Фернандес и домакините останаха в намален състав. „Армейците” от Москва се възползваха от числения си превес и в 76-ата минута направиха пълен обрат с гола на Алан Дзагоев за 3:2 в своя полза. Подаването за попадението бе на Зоран Тошич, който в 83-ата минута отстъпи мястото си на терена на Георги Миланов.

До края на мача футболистите на Спарта (Прага) нямаха сили дори за изравнително попадение, което също нямаше да е достатъчно, защото при равенство с по три гола за двата тима ЦСКА (Москва) също щеше да продължи напред.

Спарта (Прага) - ЦСКА (МОСКВА) 2:3
(в първия мач 2:2, общ резултат 4:5)
1:0 Ладислав Крейчи (6), 2:0 Кехинде Фатай (16), 2:1 Ахмед Муса (34), 2:2 Ахмед Муса (51), 2:3 Алан Дзагоев (76)

111.jpg