Предстоящото участие на ЦСКА в Югозападната "В" група породи огромни проблеми още преди старта на първенството. Част от футболните ръководители се стреснаха, че мачовете на "червените" в трета дивизия ще бъдат предпочитани в телевизионния ефир от тези в "А" група. И настана разправия кога да играе срещите си отборът от Борисовата градина. Както вече стана ясно, няма как мачовете на ЦСКА да бъдат на "гърба" на тези от елита. На този етап, поне в първите седем кръга, двубоите от "А" група са в събота и неделя от 17:30 и 20:00 часа, има и в петък.

НАЧАЛЕН ЧАС НА МАЧОВЕТЕ

Единият от вариантите е ЦСКА да играе в петък късно вечерта след двубоя от "А" група или в събота и неделя от около 15:00 часа. Според информация на БЛИЦ клубът не иска мачове в петък и е напълно в правото си. Освен това за доста от играчите на противниците, които са аматьори, този ден е работен. Събота и неделя от 14:00 или 15:00 часа също не е приемлив вариант заради топлото време - феновете на ЦСКА отдавна са против въпросните начални часове. Именно това разминаване бави все още обявяването кога ще се играе първата среща на "червените" срещу Струмска слава. Към момента слуховете са, че мачът ще е в неделя от 18:00 часа или 20:00 часа, но без телевизионно излъчване, защото по това време има двубои от "А" група (Славия - Берое и Пирин - "Ботев" Пловдив).

СБЛЪСЪКЪТ БИ ТИ ВИ - КАНАЛ 3

Незаинтересовани до момента медии изведнъж проявиха желание да излъчват мачовете на "червените" в трета дивизия. БЛИЦ вече писа, че става въпрос за БиТиВи, който се опитва да измъкне правото да предава мачовете от Канал 3. Именно Канал 3 бе телезията, която излъчваше двубоите от "В" групите през миналия сезон и има договор с БФС и за настоящия сезон, подписан от Борислав Попов (БФС) и Румен Вълков (шеф на Аматьорската футболна лига). Под сурдинка обаче се говори, че финансова инжекция е причината към този момент Канал 3 да не е сигурен в излъчването на срещите и от новия сезон и да се обмисля и другата оферта. "БФС трябва да скъса собствения си договор с Аматьорската лига и Канал 3, ако иска да даде правото за мачовете от "В" група на друга телевизия. Отношенията между БФС и Аматьорската лига вероятно лесно биха могли да бъдат разрешени, но въпросът е каква ще е позицията на Канал 3 в случая", коментираха пред БЛИЦ запознати.

ТВ ПРАВА И РЕКЛАМА

Това също е важно парче от пъзела. До момента Канал 3 не плащаше нищо на клубовете от "В" група, за да излъчва мачовете им. НО и не взимаше нищо от рекламите, които клубовете изкарваха по време на двубоите. Ако например ЦСКА състави рекламен план за 30 хиляди лева на домакински мач при 17 домакинства през сезона, това прави общо 510 хиляди лева. Такава голяма сума клубът не е получавал дори в "А" група. Ако например БиТиВи придобие правата за излъчване на двубоите на "червените" в Югозападната "В" група, ще бъде длъжна да даде определена сума на организатора на състезанието (БФС), който оставя известен процент за себе си, а останалото разпределя между клубовете.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА