Окончателно е ясно къде продължава кариерата на Матей Казийски. Българинът подписа договор за 1 година с японския ДжейТЕКТ Стингс (Кария), въпреки първоначалните очаквания да парафира с Панасоник Пантърс.

От ДжейТЕКТ Стингс официално обявиха за привличането на звездата. Казийски, който през миналия сезон стана шампиона на Италия за четвърти път с Тренто, има опция за удължаването на контракта с още 3 години.

Казийски ще получава по близо 1 милион долара на сезон в Япония. Tова е четвъртата държава извън България, в която Матей ще се състезава. Той е ставал шампион в Русия, Италия и Турция.

Очаква се българинът да се присъедини към новите си съотборници през септември, когато ще бъде и официално представен пред феновете на ДжейТЕКТ Стингс. Тимът завърши пети през миналия сезон в Япония. Седалището на клуба е на 20 км от град Нагоя.

С преминаването в Япония Казийски се разделя с Радостин Стойчев след повече от 10-годишен "брак". Българският треньор обаче отново ще бъде наставник на наш волейболист в италианския шампион Тренто. В средата на миналия месец договор с клуба подписа Георги Братоев.

kaz_japan.jpg