От седем години работя в професията си. От седем години съм репортер на терен. От седем години преследвам шефове, босове, директори, че дори и Сульо и Пульо за интервюта. Вря и кипя до терена, на трибуната, в счупената ложа, на полето, на хълма, на покрива на някоя сграда и от първия ден разбрах едно – в нашата държава футболът не е за феновете.
 
На никой не му пука за феновете. За тях се сещат когато, внимание изреждам: трябват пари, на някой и друг празник, на юбилей, при крайно непогасими дългове, при необходимост от платена публика и пр. Онези същите: шефовете, босовете, директорите и Сульо и Пульо, ако щете. Футболът е за феновете. Там на стадиона. "Едно заедно, едно заедно", както казваше един голям треньор.
 
В продължение на 1 година червеният ПТС на Канал 3 обикаля България. За да има "В" група по телевизията. Слънце грее, дъжд вали, "В" група по Канал 3. Екипът вложи сърцето си в този проект. Не за да печелим или да убиваме с рейтинг конкурентите. За да го има. Да го покажем. "Най-зрелищният" - аматьорския футбол. Хората, как се борят да го има. За една едничка радост на неколцината, на стотината в града или в селото. Да не тъне в бурени стадионът. Вложихме. Да, ние влагаме, не взимаме. Канал 3 влага. Канал 3 прави хората съпричастни. Вложихме най-вече сърце, за да направим нещо истинско и да останем верни на себе си и на зрителите. Кристина в ефир връщаше петте лева на Г-н Цветков? Разбирате ли нещо истинско, непринудено...
 
И сега когато не кой да е, а ЦСКА е във „В” група, в комплект с Локомотив София, играта стана друга. Сещам се за думите на истинския, подчертавам истински, изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров: "Една тъпа и гнусна игра!”. Е, Саше по-гнусна е тази!
 
Всичко е бизнес. Настана борба за ТВ права, всеки дърпа чергата към себе си и вика: "Правилата ги няма, играят по моите”" Иде ми и аз да възкликна "Тъпа и гнусна игра”.
Ще го кажа така "В” група е повече от рейтинг. В група струва повече от това две години да не знаеш, че има четири "В" групи и да не знаеш кои отбори играят там. Струва повече от това две години да плюеш ЦСКА, примерно, а сега да искаш да ги излъчваш.
 
"В" група струва повече от 4 или 5 лева допълнително на гишето при кабелния оператор. И е повече от един изгоден рейтинг. Нека да припомня правило Номер 1: Футболът е за феновете. Независимо, че футболът ни "живее и диша" с бизнеса.
 
И да резюмирам, за тези, които не са ме разбрали: Футболът е за феновете, В група за Канал 3!
ИВКА ДИМИТРОВА/КАНАЛ 3