"Ботев" (Пловдив) е на път да се сдобие с  възможно най-подходящия финансов благодетел на клуба. Собственикът на най-бързо и прогресивно развиващата се частна футболна школа в България ДИТ Спорт и третодивизионния Септември (София) – Румен Чандъров, може да поеме издръжката на "жълто-черните". Това разкриват източници на "7 дни спорт". Според информацията текат преговори между Чандъров и ръководството на "Ботев" в тази насока, като скоро ще стане ясно дали те ще бъдат финализирани успешно. Тогава окончателно ще се изясни и дали 49-годишният бизнесмен ще придобие мажоритарния дял от акциите на "жълто-черните" или ще се сдобие с определен процент от книжата на клуба.

Румен Чандъров е сред най-богатите българи. Той развива бизнес в най-различни сфери. Чандъров е голям приятел с Димитър Бербатов. Бизнесменът е собственик на един от топ-хотелите в Слънчев бряг – "Маджестик". Именно във въпросния  луксозен хотелски комплекс собствен апартамент притежава най-добрият ни футболист за XXI век, който от няколко години прекарва летните си ваканции там. Сред бизнеспартньорите на Чандъров са и собствениците на "Винпром Пещера".

По отношение на футболните си проекти евентуалният бъдещ благодетел на "канарчетата" работи повече от успешно. Набързо успя да превърне създадената от него школа ДИТ Спорт в най-прогресиращата академия у нас. Нейни представители са неизменна част от различните ни юношески национални гарнитури, включително и участници на приключилото Европейско първенство за юноши до 17-годишна възраст, проведено в България. Част от състава ни за шампионата беше и синът на Чандъров – Асен, който е сред най-перспективните таланти у нас. Преди повече от месец бизнесменът купи Септември (София), като школата на третодивизионния клуб се сля с ДИТ Спорт. На Коматево желаят да развият политика на налагане на собствени кадри, а Чандъров е повече от вещ в прилагането и ще може да я доразвие. В изградената от него ултрамодерна база в Драгалевци често могат да бъдат забелязани плеяда от звезди – Любо Пенев, Мартин Петров, Стилиян Петров, Георги Иванов-Гонзо, Христо Йовов и други.

Преди време от "Ботев" (Пловдив) обявиха, че планират на 10 август да обявят кой ще дава парите в клуба. За тогава е насрочено Общо събрание на акционерите. Не е изключено обаче нещата да не бъдат изяснени окончателно до идния понеделник. Възможно е "канарчетата" да се сдобият и с още няколко други спонсора или акционери. В момента мажоритарният дял от 61% се държи от Сдружение „ПФК Ботев Пд”.