Сериозен слух се носи от няколко месеца в баскетболните среди, а и не само. Според информация на БЛИЦ се обмисля да да бъде издигната кандидатурата за кмет на Ботевград на Сашо Везенков. Легендарният баскетболист на Балкан (Ботевград) от години е шеф в Лукойл Академик. Преди няколко месеца обаче отстъпи един от ангажиментите си на Тодор Стойков, но остана в клуба. Твърди се, че Везенков ще бъде издигнат от ГЕРБ и до седмица би трябвало да бъде обявена кандидатурата му. Този слух се носеше в Ботевград и Правец още по време на финалите в баскетболното първенство между Балкан и Лукойл Академик в края на май и началото на юни. Тогава обаче Везенков подминаваше с усмивка подмятанията, че ще е бъдещият кмет на Ботевград.

За местните жители евентуална кандидатура не е изненада. В Ботевград уважават Везенков заради статута му на спортна легенда. Бившитя баскетболист от години е в открита война с настоящия кмет на града Георги Георгиев. Споровете им често засягаха и баскетболните клубове Балкан и Лукойл Академик. Преди известно време Везенков каза: "Аз съм по-зелен от кмета на Ботевград" по повод обвинение, че е отнел турнира за Купата на България от зала "Арена Ботевград" и е помогнал на Плевен да приеме домакинството.

Везенков е роден в Бобошево, но от малък се мести да живее и тренира в Ботевград, където живее и до днес. Той е част от легендарния шампионски състав, който печели три титли и три купи на България в края на 80-те години.

"Все още нищо не е сигурно, но знаете, че това се говори от повече от два месеца. Нека изчакаме още няколко дни и ще разберем дали това е истина. Има любопитни подробности около тази новина, които местните дори не подозират", заяви източник пред БЛИЦ.