Играе се мачът за третото място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година. Според легендите на полувремето нещо се е случило, твърди се, че Христо Стоичков и Красимир Балъков са се скарали. Един от героите на Пеневата чета Илиян Киряков е категоричен, че това е измислица. "Нищо страшно не е ставало, скандали не е имало", отсече той в затрогваща изповед пред вестник "Шоу". "Иначе версии колкото искаш. При нас мотивацията намаля още след загубата на полуфинала от Италия", продължава бившият национал.

Стоичков не е бил бойкотиран
от колегите си. "Той изпусна 3-4 гола. Никой не му е виновен", казва Киряков. За отношенията си с Камата Илиян призна: "Изобщо не се чуваме. Отдавна не поддържам никаква връзка с него. Така че няма какво да коментираме повече. Имали сме заедно и хубави, и трудни моменти."

Киряков е забравен и от друг. Той не присъства на 70-годишнината на треньор номер 1 на ХХ век Димитър Пенев. "Не дойдох не от неуважение, а защото не бях поканен. Как да отида, след като не знам къде се празнува", споделя помощник-треньорът на Етър.

Докато е бил в Депортиво (Ла Коруня), "боляринът" е играл срещу великия Диего Марадона. "Тогава той беше в Севиля, а мачът беше за Купата на краля. Победихме ги с 3:1. Голяма битка беше. Да играеш срещу Диего винаги е интересно. Той е голям. Много голям. Невероятно е да гледаш този човек. Извънземен е", твърди звездата от 90-те години на миналия век.

Докато е бил в кипърския Анортозис Киряков се изправя срещу друго лошо момче във футбола - Пол Гаскойн. Тогава той радваше феновете на шотландския Рейнджърс. "Газа е голям футболист, но действаше доста некоректно срещу мен.

Ръгаше ме с лакти, удряше без топка
Беше в отлична форма. Радостен съм, че успях да го опазя. Но това е игра, останах с приятни спомени. Три пъти сме си разменяли фанелките, но ги раздадох са съжаление", връща се във времето Киряков.
"Мечтата ми е да стана старши треньор на Етър", споделя още той в края интервюто, което съвпада с рождения му ден днес.

Цялото интервю четете в новия брой на вестник "Шоу"