Бейзболът бе най-великото нещо в живота на 9-годишния Кайсър Карлайл, но момчето почина трагично, след като бе ударено от бейзболист с бухалка в главата по време на мач.

Малчуганът имал за задача да събира бухалките на играчите от тима на Либерал Бий Джейс от Националния бейзболен конгрес – обединен шампионат на аматьори и полупрофесионалисти в Уичита, щата Канзас.

По време на срещата между Либерал Бий Джейс и Сан Диего Уейвс момчето изтичало на терена, за да си свърши работата, но точно тогава настъпил ужасният момент. Бейзболист не видял, че Кайсър идва, и при пробен удар уцелил малчугана с бухалката директно в главата.

Пред погледа на лелята на детето съдията на мача веднага се опитал да окаже първа помощ до пристигането на линейката. Въпреки че носил предпазен шлем, Кайсър получил сериозни наранявания по главата и лекарите не успели да се преборят за живота му.

„С разрешението на родителите, трябва да ви информираме с голяма тъга и разкъсано сърце за съжаление, че Кайсър Карлайл почина тази вечер”, се казва в официалното потвърждение от клуба на профила му в социалната мрежа „Фейсбук”.

„Трудно е да си спомним за ден, който е по-черен от този. Понякога в живота няма никакъв смисъл и този инцидент със сигурност е незабравим пример. Кайсър правеше просто това, което обичаше”, обяви в официално обръщение президентът на Националния бейзболен конгрес Кевин Дженкс.