Германската легенда на световния футбол Франц Бекенбауер е водил сина си Щефан при най-добрите специалисти, но дори и те не дали каквито и да било надежди за спасение, съобщава „Билд”.

46-годишният Щефан почина в ранните часове на 1 август, а Кайзера бил неотлъчно до него в последните дни от живота му. Съпругата Никол и трите деца Елиас, Доминик и Лукас също били до баща си в последните му часове, след като той загубил съзнание миналата седмица.

Преди това Бекенбауер и Щефан са били при най-добрите специалисти в Германия, но и те обявили, че мозъчният тумор не може да бъде опериран. Първо отишли в неврологичното отделение на университетката клиника в Хайделберг, спонсорирана от собственика на Хофенхайм Дитмар Хоп, но специалистите не могли да помогнат на Щефан.

Последната надежда за Щефан Бекенбауер била нова имунна терапия, с която трябвало да се разрушават раковите клетки, но и това не помогнало. Той загубил съзнание и в последните дни най-близките му се грижели за него в дома му в Мюнхен. Никол, трите му деца Елиас, Доминик и Лукас, както и Кайзера си вземали сбогом с него в продължение на два дни, преди да настъпи смъртта му.

Синът на Кайзера игра в Саарбрюкен, Мюнхен 1860 и аматьорския тим на Байерн. Прекрати състезателната си кариера на 29-годишна възраст заради сериозна контузия на коляното. След това започна работа в школата на Байерн, където води различни юношески отбори. В периода 2007-08 е помощник-треньор в аматьорския тим на баварците.