Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков разкри, че новоучреденият клуб ще плати дълговете към държавата. По този начин той индиректно намекна, че няма да бъдат платени задълженията към бивши футболисти, играчи и мениджъри.

"Регистрацията излезе в Търговския регистър. Този нов клуб като юридическо лице вече съществува, но нека не изпреварваме събитията. До 1-2 дни всичко ще бъде окончателно решено и тогава можем да говорим допълнително. Не че има нещо за криене. Искаме клубът да продължи във "В" група и именно това е целта на неговото създаване.

Не влизам в кабинетите на "Българска армия", тъй като не съм започнал ефективната си дейност като директор. Сега за дълговете...Доколкото съм запознат, мисля, че ЦСКА ще изпълни задълженията си към държавата. ЦСКА започва изграждането си от абсолютната нула и това не е свързано само с промените, които са видими в момента", заяви директорът.

В същото време шефът осъди действията на привържениците и инцидента от мача с Ашдод. "Във всички случаи не подкрепям това, което се случи. Това не е формата за решаване на проблеми от подобен характер. Разграничавам се от тези действия, това не води до никакво развитие не само за клуба, но и за българския футбол. Това не е начинът за изразяване на недоволство. Нашите фенове са 12-ия ни играч и без тях няма да сме толкова силни в бъдещето ни развитие, но няма да толерираме омраза и насилие, заяви Марков в предаването Sport7 по TV7.

- Необяснимо агресивни бяха играчите на Ашдод. Имаше много груби влизания. Този мач можеше да бъде прекратен заради тези грубости. Можеше да се стигне до много сериозни контузии. Имаше и подценяване около опазването на реда на срещата. Искам да съм ясен - осъждаме насилието и няма да го толерираме по никакъв начин. Ще направим всичко възможно в срещите от "В" група да не се допуска такова нещо. Много подобни моменти ще има.

Като се има предвид, че в нашата държава всичко е възможно, не изключвам възможността да е дирижирано всичко. това. И вчера имаше бомби, преди още феновете да нахлуят. Тези бомби можеха да доведат до нов инцидент, какъвто бе с журналиста от bTV."

Пламен Марков поднесе своите извинения на Ашдод. Той призна, че израелците си са в правото да не са доволни от инцидента, но в същото време е на мнение, че именно те са били агресивно настроени.

"Прав е треньорът на гостите. Разбирам за неговата горчивина. Това е крайно екстремна реакция и не може да допускаме подобно нещо. Дотук съм съгласен с неговите думи. Не приемам обаче, че на са провокирали нищо на терена. Не може в една приятелска среща да се поощрява едно агресивно поведение. Имаше неадекватни съдийски решения, обясни бившият селекционер на националния отбор. - Ние сме толерантни хора, разбира се, че ще поднесем извинения.”

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА - ПРОГРАМА