Ръководството на московския ЦСКА излезе с официално обръщение относно поведението на феновете си по време на съботния мач от 3-ия кръг на първенството срещу Анжи (1:0). Запалянковците на руския гранд обиждаха играчите и феновете на съперника по време на целия двубой.

"Професионален футболен клуб ЦСКА, играчите и треньорите считат за свой дълг да изразят крайно възмущение от поведението на част от феновете по време на мача от 3-ия кръг на първенството срещу Анжи. "Армейският" отбор винаги е бил интернационален, като част от победите ни са носени от футболисти с различна националност и раса. Във футбола няма място за национализъм и расизъм. Ето защо ЦСКА няма да спре да се бори срещу всякакъв вид действия от подобен характер.

Феновете, които си позволяват да обиждат на национална почва играчи на наши гости и техните фенове, се отнасят с неуважение и към ПФК ЦСКА. Клубът ни, съвместно с органите на реда, провежда вътрешно разследване и ще положи всички усилия, за да изкорени национализма и расизма от трибуните. Подобно поведение не може и няма да се толерира!", обявиха от "армейския" клуб.