Първа загуба за сезона още във втория кръг на Трета лига в Германия допусна воденият от Павел Дочев Ерцгебирге (Ауе). Гостите отстъпиха с 0:2 на Зоненхоф (Гросбах), въпреки че отборът на българския специалист бе по-добрият на терена.

Головете за домакините вкараха Рици в 19-ата минута и Рюле десетина преди края на редовното време. Ерцгебирге, където преди няколко години игра Димитър Рангелов, пък завърши и с човек по-малко. Заради грубо нарушение Барановски беше изгонен.

Гостите обаче бяха силно недоволни, защото секунди преди това те настояваха за фаул в тяхна полза. Такъв не бе отсъден и само момент по-късно се стигна до влизането на защитника в 68-ата минута.

След втория кръг на третата по сила дивизия в Германия Ерцгебирге е 18-и от 20 отбора с една точка. Тя бе спечелена на старта на шампионата на 25 юли в домакинството на Оснабрюк, завършило без голове.

Следващият мач за Павел Дочев и футболистите му е на 15 август. Тогава отборът от Ауе е домакин на седмия Шутгартер Кикерс (4 точки).