„Левски”, заедно с Националния клуб на привържениците и Тръст „Синя България”, излезе с декларация относно съдийството в първите три мача от новия сезон в „А” група. „Сините” изредиха множество грешки, най-вече от двубоя с Лудогорец (0:2), и заявиха категорично, че няма да позволят подигравка с труда им.

Ето цялата декларация:
ПФК „Левски”, Националният клуб на привържениците и Тръст „Синя България” излагат своята остра и категорична позиция срещу тенденциозното съдийство срещу клуба в последните срещи, потъпкването на феърплея и демонстрирането на нееднакъв критерий.

В срещата между ПФК Лудогорец и ПФК „Левски” в III-ия кръг още от първата минута бе демонстрирано явно различие в тълкуването на ситуациите на терена в полза на отбора-домакин. Беше спестен червен картон на бранителя Козмин Моци след удар срещу Борислав Цонев при спряна игра и грубо влизане в краката на Божидар Краев. В 43-та минута при резултат 0:0 бе отсъдена несъществуваща засада на Денис Махмудов, а в 60-та минута след сблъсък между Георги Костадинов и Жуниор Кишада в опит да стигнат до топката, главният рефер Ивайло Стоянов отсъди нарушение в полза на Лудогорец, вместо да продължи играта със съдийска топка. Резултатът – гол в полза на Лудогорец. Явни нарушения на Светослав Дяков, Лукас Саша и други играчи в зелено за картон пък бяха подминати. Подход, който бе продължен още от финала за Купата на България с Черно море, когато реферът Ивайло Стоянов не отсъди явна дузпа за нарушение срещу Либан Абди в 117-ата минута.

Тази груба тенденциозност и преднамереност в отсъжданията срещу ПФК „Левски” бяха допълнени и в други ключови моменти от старта на новия шампионат.

В I кръг при гостуването на „Ботев” в Коматево при резултат 1:1 реферът Николай Йорданов не отсъди удар на Лазар Марин в лицето на Борислав Цонев в наказателното поле, при който носът на състезателя беше разбит. Във II кръг удар на Денис Махмудов срещна ръката на футболист от Литекс в пеналта при резултат 1:0 в полза на „Левски”, но Таско Тасков не видя причина да се отсъди дузпа. В края на мача при резултат 2:2 голова атака на „сините” бе спряна заради рикошет на топката в тялото на Денис Махмудов, отсъдено като игра с ръка.

ПФК „Левски” се противопоставя остро на този опит да се прекърши устрема на отбора в момент, когато клубът налага 9 юноши в мъжкия тим.

Oбръщаме се към БФС и Съдийската комисия с два прости въпроса: Така ли ще стимулирате развитието на младите футболисти и как ще се развива българският футбол в атмосферата на явна тенденциозност?

ПФК „Левски” няма да допусне по какъвто и да е начин футболните институции да се подиграват с труда на състезателите, вярната „синя” публика и най-обичания клуб в България. Призоваваме за еднакъв критерий и спазване на феърплея от всички отбори в България, БФС, Съдийската и другите прилежащи на Футболния съюз комисии!!!".

 "А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015