Константин Папазов почти сигурно ще стане директор в "Левски", научи БЛИЦ. До този кардинален ход ще се стигне само ако лицето на баскетболния клуб в последните години бъде избран за председател на Националната баскетболна лига (НБЛ).

"На последното събрание получих предложение да бъда избран за председател на Националната баскетболна лига (НБЛ). На следващото събиране на 16 август ще има гласуване. Ако клубовете ми гласуват доверие, ще се постарая да го оправдая. За мен това ще бъде ново предизвикателство. Да помогна на българския баскетбол, което винаги съм правел", заяви Тити Папазов пред БЛИЦ.

Ако наистина клубовете изберат Папазов за шеф на Лигата, няма как да бъде едновременно треньор и председател на организацията. "Несериозно е, който и да е треньор на клуб да оглави Лигата", коментираха от баскетболните среди. Тогава ще се стигне до преминаването му към ръководен пост в "Левски", а треньор би трябвало да стане Николай Господинов.

Относно бъдещето на "сините" Константин Папазов коментира: "Продължавам да водя разговори с няколко фирми. Оптимист съм. Имаме още време, но положението е обнадеждаващо."