Григор Димитров вече се поти здраво под зоркия поглед на новия си треньор Йохан Йортегрен. Българинът все още не обявява официално за заместника на Роджър Рашийд, но в интернет пространството започнаха да се появяват кадри от съвместните им тренировки и се потвърждава информацията, че Гришо се е спрял на 37-годишния швед. Йортегрен е от академията "Good to Great". Двамата се познават от времето, в което първата ни ракета бе част от шведската академия преди около две години.

Димитров и Йортегрен са в отлични отношения, а шведът беше в България в началото на 2013-а, когато пристигна с Григор за мача с Финландия от II група на Евро-африканската зона на световното отборно първенство за Купа "Дейвис".

От няколко дни шведът тренира здраво хасковлията на американска земя, като дебютът му като треньор на Гришо ще бъде на турнира във Вашингтон. Около полунощ българско време Димитров играе първи мач от надпреварата на двойки, в която ще си партнира с Марди Фиш. Двамата ще се изправят срещу Вашек Поспишил (Канада) и Джак Сок (САЩ).