Американецът Том Даниелсън е дал положителна допингпроба за синтетичен тестостерон. Колоездачът на Кенъндейл-Гармин обяви, че не е приемал забранени препарати.
 
„Заедно с моя тим вечеряхме преди днешното начало на Обиколката на Юта, когато ми се обадиха от Американската антидопингова агенция. Те ме информираха, че на 9 юли по време на извънсъстезалетен контрол съм дал положителна проба за синтетичен тестостерон. Сигурен съм, че не съм приемал тази или друга забранена субстанция“, обяви колоездачът в „Туитър“.
 
„Чувствам се наранен, отчаян и бесен заради случилото се. Не разбирам как може това да се случи и все още не мога да приема, че това е истина“, добави Даниълсън, който завърши осми в генералното класиране на Тур дьо Франс през 2011 г.
 
37-годишният колоездач обяви, че няма да участва в Обиколката на Юта – състезание, което печелеше през последните две години. Това е втори случай с употреба на допинг в кариерата на Том Даниелсън. През 2012-13 г. той изтърпя половингодишно наказание заради използване на кръвен допинг като състезател на тима на Дискавъри.