"Имах предварителна уговорка с ръководството на "Ботев" (Пловдив). Новите собственици на Локомотив (София) ми предложиха да остана, но вече бях дал дума, а когато я дам не мога да се отметна", каза новият изпълнителен директор на "канарчетата" Георги Марков пред БНТ.

По негови думи политиката в "жълто-черния" клуб вече ще е насочена предимно към развитие на детско-юношеската школа. "В "Ботев" заварих млад отбор, който иска да се развива. Клубът иска да разчита на собствени кадри. Нашата политика ще бъде именно такава. ДЮШ вече жъне успехи. Възрастовата група до 17 години стана републикански шампион. Надяваме се до 1-2 години тимът да се изгради само от собствени юноши", каза Марков.

Той не скри разочарованието си и от изпадането на Локомотив (София) във "В" група - "Мъчно ми е за Локомотив, но това е, съдба. Така е било писано. За мен е недопустимо отбор, класирал се на трето място, да бъде изхвърлен в трета лига. Но в България всичко е възможно", добави бившият защитник.

Марков заяви също така, че се надява до една година "жълто-черните" да играят мачовете си на стадион "Христо Ботев", чийто строеж върви в момента - "Надяваме се догодина да бъдат пуснати трите трибуни на "Колежа" и отборът да играе там. Това ще е по-добре и за публиката, която ще пълни стадиона. След равенството с "Левски" и загубата от Монтана преценихме, че е време за смяна на треньора. Имаше доста опции за нов наставник - и от България, и от чужбина. Ние обаче се спряхме на Ермин. Надяваме се той да работи добре и да покаже на какво е способен."

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016