Стойчо Младенов подписа договор за 2 години с египетския Ал Итихад и беше официално представен. В щаба на Екзекутора на Ливърпул влизат Анатоли Нанков и синът му Стойчо Младенов - младши, които бяха част от неговия екип и в ЦСКА.

Около 50 местни журналисти присъстваха в залата на стадион „Александрия“ при представянето на Младенов. Шефовете на клуба изтъкнаха най-големите успехи на българина - от головете срещу Ливърпул като футболист, през титлите с ЦСКА и избора му за най-добър треньор на Египет през 2010 година, когато водеше ЕНППИ.

В официалната страница на клуба бе публикувана снимка на Младенов след една от победите над „Левски“. След края на пресконференцията българинът отдели внимание на феновете, които дойдоха да видят новия треньор.

Феновете са много разочаровани от последния сезон, в който Ал Итихад завърши на 14-о място, едва се спаси от изпадане и бе освободен треньорът Хосам Хасан. Дебютът на Младенов ще е на 17 август в мач за купата, а първенството стартира в средата на септември.

"Много съм щастлив, че отново ще работя в Египет", каза при представянето Стойчо Младенов.

"Последните четири години имах доста оферти от отбори в страната, но нямах право да напусна ЦСКА. Щастлив съм, че започвам в Ал Итихад", добави легендата.

Новият отбор на Стойчо Младенов е шесткратен носител на Купата на Египет. Интересното е, че Ал Итихад е създаден в годината на "Левски" - 1914-а, и чества своя вековен юбилей преди година.