Шампионът Челси и носителят на ФА Къп Арсенал излизат един срещу друг на "Уембли" в 93-ото издание на Къмюнити Шийлд - двубоят, който слага началото на новия футболен сезон в Англия. Сблъсъкът е от 17:00 часа и ще бъде предаван директор по Диема Спорт.

Мачът е интересен не само заради трофея, а и заради постоянната закачка между мениджърите на двата тима - Арсен Венгер и Жозе Моуриньо. Двамата не спряха да си разменят "стрелички" и преди този мач, а когато те са един срещу друг, интрига винаги има. Днес Венгер и Моуриньо ще се изправят в 14-ата битка помежду си, като до този момент французинът няма нито един успех срещу португалеца.

Мениджърът на "топчиите" е убеден, че тимът му има реален шанс за титлата този сезон и дори споменаването на името на Моуриньо не може да свали усмивката от лицето му. Венгер е амбициран най-после да отмъсти на колегата си, който го нарече "Специалист по провалите".

Португалецът не пропусна и този път да се заяде с противника, но французинът отказва да бъде въвлечен в поредната война на думи. "Ние се обичаме", каза през смях Венгер, успявайки да замаскира неприязънта, която изпитва към Специалния.

Рефер на битката днес ще бъде Антъни Тейлър, а ако в редовното време не бъде излъчен победител, ще последва изпълнение на дузпи. Двамата мениджъри имат право да извършат по шест смени в своите състави.

Досега двата лондонски съперника са се срещали веднъж в двубой за Къмюнити Шийлд. През 2005 година Челси печели с 2:1 след два гола на Дидие Дрогба.

"Артилеристите" се представиха впечатляващо в предсезонната подготовка и Венгер е уверен, че най-накрая ще сложи край на черната серия. "Топчиите" се подсилиха само с едно ново попълнение, но пък неговото присъствие днес ще бъде знаково и може да има решаващо значение. Това е Петър Чех, който ще направи официален дебют за Арсенал именно срещу бившия си клуб Челси, където прекара 11 сезона.

Гари Кейхил и Диего Коста са на линия за двубоя, след като се възстановиха от контузии. Двамата по всяка вероятност ще започнат титуляри. Венгер обаче няма да може да разчита на най-силния си футболист от миналия сезон - Алексис Санчес, който започна доста по-късно лятна подготовка заради участието си на Копа Америка.

Най-именитото попълнение на Челси за това лято - Радамел Фалкао, също може да стартира срещу "топчиите", след като Жозе Моуриньо каза, че не е изключено да играе с двама нападатели.

Вероятни състави:
ars_chelsea.jpg