Важна победа с 1:0 постигна Локомотив (Горна Оряховица) при гостуването си на Септември (Симитли) в село Крупник. „Железничарите” спечелиха с гол на Антоний Балъков в началото на втората част и влязоха в средата на класирането на „Б” група след първите си две гостувания. След мача обаче старши треньорът Сашо Ангелов бе крайно недоволен от старанието на футболистите си и заяви, че им предстои сериозен разбор.

Горнооряховци владееха играта, но отново направиха много пропуски, пише Sport-vt.com. Още в 10-ата минута Тихомир Кънев на задна греда получи удобна топка, но ударът му с глава мина край гредата. Дебют за Локо (ГО) направи Димитър Байдаков, който започна титуляр и игра до 70-ата минута.

В средата на първата част Кънев се контузи и на негово място влезе Емил Камберов. Той също можеше да открие, но с глава стреля над гредата. Малко по-късно отново Камберов пропусна на празна врата.

Единственият гол в мача падна в 48-ата минута, когато Красен Трифонов проби отляво и центрира, а в настъпилото меле Антоний Балъков засече топката в мрежата – 0:1.

Домакините се втурнаха напред и се оголиха в защита, но локомотивци не успяха с втори гол да решат окончателно мача, въпреки че след 60-ата минута съперникът отпадна и физически.

„Единственото хубаво нещо от този мач е резултатът. Никакъв характер, отново пропуснати 4-5 голови положения, които в други срещи могат да ни струват скъпо. Първо, играчите ни живеят с нагласата, че лесно ще побеждаваме и не дават всичко от себе си. Второ, не проявиха никакъв характер. Трето, съдията до почивката тотално накъса играта и едва ли сме играли повече от 6 минути. Нямаше как да се поддържа динамиката. Аз съм амбциозен човек и не влязат ли играчите в моите релси, ще имаме много проблеми. Никой да не лежи на стари лаври”, категоричен бе треньорът Сашо Ангелов пред колегите от Sport-vt.com.

Следващата седмица локомотивци ще имат и първо домакинство – срещу Oборище (Панагюрище). Мачът е в събота от 18 ч. на стадион „Локомотив”.

Съставът на Локомотив (Горна Оряховица):
Колев, Мицаков, Иванов, Харизанов, Фиданин, Желев, Райнов, Балъков, Кънев (21 Камберов, 90+2 Димитров), Байдаков (70 Михайлов), Кр. Трифонов