"Американската мечта" за Франк Лампард не започна по очаквания начин. Легендата на Челси дебютира със загуба за Ню Йорк Сити, след като отборът отстъпи с 2:3 на Монреал Импакт.

Бившият английския национал се появи в игра в 69-ата минута под бурните аплодисменти на пълния "Янки Стейдиъм". Въпреки това обаче домакините не успяха завършат поне наравно.

Интересно е да се отбележи, че за първи път Сити използва всичките си звезди в един мач - Франк Лампард, Давид Вия и Андреа Пирло. Последният пък записа цяла среща, втора за него, след като дебютира в МЛС в предишния кръг.

Интересно е да се отбележи, че първи мач за канадците очаква друга емблематична фигура в историята на Челси и европейския футбол - Дидие Дрогба.

Два от головете на гостите бяха дело на Игнасио Пиати. Преди това пък Доминик Одуро  бе открил резултата още в самото начало. Минута преди влизането на Лампард - Давид Вия, намали на 1:2 от дузпа. Веднага след третия гол за Монреал в 84-ата от наказателен удар Томас Макнамара оформи крайния резултат.

В класирането на Източната конференция Монреал е шести с 27 точки, докато Ню Йорк Сити е осми с три по-малко. Лидер с 41 точки е ДС Юнайтед.

В същото време другата нова голяма звезда в МЛС - Стивън Джерард, игра цял мач за ЛА Галакси при успеха с 3:1 над Колорадо. Англичанинът изработи втория и третия гол, който бе дело на Роби Кийн. Домакините откриха чрез Марсело Сарвас в 12-ата, но с попадения Себастиан летгет в 56-ата и Алан Городн в 69-ата обратът стана факт. При втория гол Гордон просто засече на празна врата избита от вратаря топка след шут на Джерард. Бившият нападател на Тотнъм и Ливърпул пък затвърди успеха в третата минута на добавеното от съдията продължение. Шампионът на МЛС е вече трети с 37 точки, на две зад лидера Ванкувър. Рапидс от своя страна са на дъното с 24 т.